massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Sportmassage

Sportmassage

Ik ben gediplomeerd sportmasseur met een licentie van het Nederlands Genootschap van Sportmassage en geef sportmassage volgens de laatste inzichten en technieken. Sportmassage is voor iedereen die soepel en pijnvrij wil bewegen. U kunt hiervoor terecht in mijn praktijk maar ik geef ook sportmassages op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis, in de sportschool, bij uw sportvereniging of op (internationale) evenementen en wedstrijden.

 

 

Sportmassage

 

Sportmassage als onderdeel van blessurepreventie

SportmassageUit de running zijn door blessures is voor iedereen een ramp! Blessures zijn zo frustrerend dat we zoveel mogelijk uit de blessurezone willen blijven. Dat is niet eenvoudig, want we moeten werken, we willen sporten, soms hebben we stress, is er sprake van een verkeerde houding of we kunnen ons lichaam door verschillende oorzaken niet al te zwaar belasten. Hoe vindt en houdt u de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid? Ik kan u daarbij helpen.

 

Spieren en pezen die u actief belast (aanspant), moeten herstellen. Als er te weinig tijd voor herstel is, ontstaan blessures of overtraindheid. Met een regelmatig bezoek aan mij verhoogt u de belastbaarheid en ook het herstelvermogen van uw lichaam. Een goede sportmassage is een belangrijk onderdeel van blessurepreventie. Regelmatige sportmassage en een goed advies helpen vaak te voorkomen dat beginnende pijntjes en klachten blessures worden. Waarom zou u wachten tot u naar de fysiotherapeut of arts moet met uw blessure?

 

Sportmassage beïnvloedt uw lichaam én geest

Even een misverstand wegnemen: de effecten van sportmassage worden niet alleen bereikt door de stuwende werking van mijn handen. Verre van dat. De massage prikkelt uw lichaam en geest en zet allerlei processen in gang. De sportmassage heeft daardoor veel meer effect dan u misschien zou verwachten.

 

Wanneer kunt u geen massage krijgen?

SportmassageSportmassage kan eigenlijk altijd gegeven worden, mits u gezond bent. In een aantal gevallen mag ik u echter niet masseren. Zo is massage bijvoorbeeld niet mogelijk als u koorts of een infectieziekte hebt, bloedverdunners gebruikt, een burnout hebt of in de eerste maanden van uw zwangerschap zit. In andere gevallen is een aangepaste massage nodig bij een verhoogde bloeddruk of spataderen. Tijdens het intakegesprek zal ik U een aantal vragen stellen over uw gezondheid om te voorkomen dat massage een nadelige uitwerking op u heeft. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of specialist of overleg even met mij.

 

Hoe vaak en hoe lang?

Ik stem de sportmassage altijd af op uw persoonlijke situatie en wensen. Een éénmalige sportmassage kan heel prettig zijn, maar heeft slechts een beperkt effect. Naarmate u vaker traint, neemt de noodzaak tot massage toe omdat uw lichaam minder tijd krijgt om te herstellen. Afhankelijk van uw wensen en trainingsintensiteit zal ik U adviseren. De gemiddelde tijdsduur van de massage staat vermeld op de prijslijst.

 

Wilt u meer informatie over sportmassage neem gerust contact met mij op.