massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Klassieke massage

Klassieke massage

U kunt bij mij terecht voor een klassieke (wellness)massage volgens de meest recente kennis en technieken. Ik geef massages in mijn praktijk maar ook op locatie, bijvoorbeeld bedrijfsmassages.

 

Voor wie

Klassieke massageVoelt u zichzelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Een druk en hectisch bestaan, bepaalde gebeurtenissen: het kan zorgen voor spanning en stress en gespannen spieren veroorzaken. Gespannen spieren zijn slechter doorbloed. Hierdoor heeft u meer kans op klachten als hoofdpijn en pijn in nek, schouder en onderrug. Klassieke ontspannings- (of wellness)massage is gericht op geestelijke en lichamelijke ontspanning en stressvermindering.

 

Effecten van klassieke massage

Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op uw algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast stimuleert en vitaliseert massage de lichaamscellen. Spieren worden zacht en soepel, het bevordert de bloedcirculatie en de afvoer van vocht en afvalstoffen en het bestrijdt vermoeidheid en spanningen (stress).

 

Wist u dat een massage ...

 

Wanneer kunt u geen massage krijgen?

U kunt eigenlijk altijd een massage krijgen, mits u gezond bent. In een aantal gevallen mag ik u echter niet masseren. Zo is massage bijvoorbeeld niet mogelijk als u koorts of een infectieziekte hebt, bloedverdunners gebruikt, een burnout hebt of in de eerste maanden van uw zwangerschap zit. In andere gevallen is een aangepaste massage nodig bij een verhoogde bloeddruk of spataderen. Tijdens het intakegesprek stel ik u enkele vragen over uw gezondheid om te voorkomen dat massage een nadelige uitwerking op u heeft. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts of specialist of overleg even met mij.

 

Wilt u meer informatie over klassieke massage neem gerust contact met mij op.