massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage tegen chronische blessures en klachten

Bindweefselmassage is een reflexzonebehandeling, waarin een ontregeld deel van het zenuwstelsel in positieve zin beïnvloed kan worden door het geven van een intense prikkel aan het onderhuids bindweefsel. Hierdoor zou een doorbraak bij een chronische blessure of zwakke plek gerealiseerd kunnen worden.

 

Toelichting

Het lichaam is embryonaal ontstaan uit een aantal segmenten. Uit ieder segment zijn een deel van de huid, spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen gevormd. Als het lichaam uitgroeit blijft de verbintenis altijd bestaan. Iedereen kent de relatie hartproblemen en uitstralende pijn in de linker arm wel. Dit is een segmentale uitstraling. Door overbelasting, zowel lichamelijk als geestelijk, kan een heel segment ontregeld raken. Er ontstaat een blokkade waardoor zenuwprikkels ( bijvoorbeeld van een blessure) uit dat segment niet meer juist beoordeeld kunnen worden door de hersenen. In zo’n geval kan een blessure blijven of blijft het een zwakke plek. De reden is dat de stofwisseling in dat segment verlaagd is, waardoor de doorbloeding in dat hele segment vermindert. Hierdoor is de belastbaarheid binnen dat segment, dus van spieren, pezen, gewrichten, (maar ook van organen) permanent verminderd. Vandaar het chronische karakter. Uit mijn onderzoek, voorafgaande aan de behandeling, blijkt vaak of dit door bindweefselmassage hersteld kan worden.

 

Mijn behandeling

De start is altijd met een intake gesprek. Daarna volgt de inspectie van de rug. De verminderde doorbloeding is namelijk meestal aan het huidbindweefsel op de rug te zien. Vervolgens komt een tastonderzoek op de rug en informeer ik naar specifieke klachten die te maken hebben met de werking van gerelateerde organen en ingewanden in het segment. Ook bestaande ziektebeelden of aandoeningen uit het verleden wil ik graag weten. Wanneer een segmentale relatie kan worden gelegd met de huidige klachten of blessures dan kunnen bindweefselmassages zinvol zijn en worden toegepast.

 

Door de huidzones te stimuleren geef ik prikkels die door het centraal zenuwstelsel bij de hersenen komen. Hier wordt opnieuw naar het segment gekeken door een eventuele blokkade op te heffen en te onderzoeken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Als het na een aantal behandelingen voor de hersenen duidelijk is dat het betreffende segment eigenlijk in orde is, verdwijnen blokkades permanent en wordt de doorbloeding hersteld. Ook verminderen verklevingen van de huid. Deze stimulerende prikkels geef ik via verschillende massagetechnieken.

 

Bindweefsel massage kan een oplossing zijn voor

Wilt u meer informatie over bindweefselmassage neem gerust contact met mij op.