massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Blessurepreventie

Blessurepreventie

Uit de running zijn door blessures is een ramp! Blessures zijn zo frustrerend dat we zoveel mogelijk uit de blessurezone willen blijven. Dat is niet eenvoudig, want we moeten werken, we willen sporten en klussen, soms hebben we stress, is er sprake van een verkeerde (werk)houding, onvoldoende trainingsvoorbereiding of we kunnen ons lichaam door verschillende oorzaken niet al te zwaar belasten. Hoe vindt en houdt u de juiste balans tussen belasting en belastbaarheid? Ik kan u daarbij helpen.

 

 

Waarom wachten op blessure?

BlessurepreventieSpieren en pezen die u actief belast (aanspant), moeten herstellen. Als er te weinig tijd voor herstel is, ontstaan blessures of overtraindheid. Met een regelmatig bezoek aan mij verhoogt u de belastbaarheid en ook het herstelvermogen van uw lichaam. Funcieonderzoek, massage, (preventief) tapen en een goed advies helpen vaak te voorkomen dat beginnende pijntjes en klachten blessures worden. Waarom zou u wachten tot u naar de fysiotherapeut of arts moet met uw blessure?

 

Voorkom erger

Vaak wordt pas behandeld als het kwaad al is geschied. Met blessurepreventie kunt u blessures voorkomen, een opkomende blessure verminderen en verergering voorkomen. Ik werk graag met cliënten die luisteren naar hun lichaam en op tijd erkennen dat hulp van vaardige handen gewenst is om de balans te handhaven of te helpen herstellen.

 

Naast behandelingen bespreken we tips voor thuis, zoals rek- of krachtoefeningen voor versneld herstel van uw spieren en pezen.

 

Wat kan ik voor u doen?

 

Meer informatie over blessurepreventie?

Kijk op www.sportzorg.nl 

 

Wilt u meer informatie over blessurepreventie neem gerust contact met mij op.