massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Belasting en belastbaarheid

Belasting en belastbaarheid

Meteen maar het allerbelangrijkste: bewegen is gewoon goed voor u. Vele onderzoeken zijn de afgelopen jaren tot één en dezelfde conclusie gekomen en dat is dat regelmatig bewegen uw algehele gezondheid verbetert.

 

Belasting en belastbaarheidHet vermindert onder andere de kans op allerlei hartaandoeningen, overgewicht, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte, botontkalking, diabetes en allerlei ouderdomsklachten. Ook is aangetoond dat voldoende fysieke activiteit bijdraagt aan een gezonde en fitte oude dag. En u verhoogt met wekelijks sporten uw weerstand met maar liefst 30%. Om uw hart in een goede conditie te houden, zijn vooral wandelen, joggen, lopen, fietsen en zwemmen erg goed.

 

Belasting

Enkele risico’s bij te veel belasting:

 

Enkele risico’s bij te weinig belasting:

 

Wat kan uw lichaam aan?

De mens is gemaakt om te bewegen. U zou minimaal zoveel moeten bewegen dat u aan de bewegingsnorm voldoet. Hiermee verkleint u de kans op allerlei ziektes en kwalen al beduidend. Echter, uw lichaam heeft een grens qua belastbaarheid. Deze grens kunt u normaal gesproken door training verhogen. Hoe beter getraind, hoe belastbaarder. Ik kan u helpen door samen met u na te gaan hoe belastbaar uw lichaam is ten opzichte van de belasting die u voor ogen heeft. Dit kan natuurlijk ook na een blessure. Eventueel kan ik u begeleiden om naar uw doel toe te werken.