massagebehandelingen
sportbegeleiding
beter bewegen
in balans

Medical taping

Medical taping

Medical taping met elastische CureTape bevordert het herstelproces van uw spieren, pezen en gewrichten met behoud van uw bewegingsvrijheid.

 

Wat is medical taping?

Medical tapingBij Medical taping is het uitgangspunt: bewegen is essentieel voor spierherstel. Medical taping is een behandelwijze waarbij elastische tape (CureTape) wordt gebruikt, die de gewrichten stabiliseert, de spieren ondersteunt zonder ze te beperken en de pijn vermindert. Medical taping draagt daardoor bij aan het sneller herstellen van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel. Uiteraard is het hierbij wel essentieel dat Medical taping op de juiste wijze wordt aangebracht.

 

Klachten

Medical taping heeft een helende werking bij zeer uiteenlopende klachten, zoals:

 

Werking Curetape

De op een speciale manier aangebrachte CureTape lift de huid lokaal op waardoor onmiddellijk de druk onderhuids vermindert in het blessure- of pijngebied. De bloedsomloop en de lymfestroom kunnen zich herstellen. Als gevolg hiervan vermindert de pijn of verdwijnt zelfs helemaal.

 

Doordat de CureTape meerdere dagen kan blijven zitten, dus ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling. Deze aanpak is in de praktijk daardoor in veel gevallen functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak met conventionele witte sporttape. CureTape is elastisch, ademend, zelfklevend anti-allergeen en waterproof.

 

Wilt u meer informatie over medical taping neem gerust contact met mij op.